Wie zijn wij

Inge Leek

Na 15 jaar in de zakelijke dienstverlening te hebben gewerkt, ben ik in 2016 een hele nieuwe weg ingeslagen. Door de aanschaf van een pup, kwam ik in contact met Dogswork en heb de opleiding Therapiehondbegeleiding gevolgd. Inmiddels ben ik gediplomeerd therapiehondbegeleider. 

 

Om mij verder te verdiepen in therapiehondbegeleiding, heb ik tevens verdiepingsdagen gevolgd over PTSS (Post Traumatische Stress Stoornis) en therapiehonden en coachen met honden en heb de training gevolgd voor weerbaar communiceren voor pubers.

 

Mijn passie ligt bij het begeleiden van kinderen die op zoek zijn naar het verkrijgen van meer zelfvertrouwen, zelfinzicht en/of overwinnen en verminderen van angsten (voor honden). 

 

Naast dit werk, ben ik zelf moeder van drie geweldige jongens van 9, 12 en 13 jaar oud. Ook thuis zien we de toegevoegde waarde van de omgang hond en kind.

 

 

Bink

Bink is een Polski Owczarek Nizinny (Poolse herder) van 8 jaar oud. Hij is goedgekeurd als therapiehond. Bink houdt van mensen en kinderen en werkt graag samen. Hij voelt heel goed aan hoe iemand zich voelt. 

 

Iko (25-06-2020 overleden)

Iko was ook een van onze therapiehonden, maar helaas hebben wij op 25 juni 2020 afscheid van hem moeten nemen. Iko heeft ons veel gegeven, en ook heeft hij veel kinderen over hun angsten heen geholpen bij Kids & Dogs. Iko was de rust zelve, had geduld voor de kinderen en ging naar ze toe om ze te troosten. Hij was er altijd voor ze!